De vergeten beginjaren van het Christendom
Jozef van Arimathea stichtte eerste Christelijke kerk in Brittannië.
Dit boek pakt de geschiedenis op kort na de verrijzenis van de Here Jezus Christus. Jozef van Arimathea speelde in die geschiedenis een belangrijke rol. Zeer oude geschriften vertellen dat deze man door zijn genadeloze vijanden op zee is gezet. Samen met een paar trouwe metgezellen, in een open boot zonder roeiriemen of zeil, dreven zij ver van hun Judeese thuisland af. Zij keerden ook nooit meer terug. Ze stonden daarentegen aan de basis van de verbreiding van het Christelijk geloof.
Jozef van Arimathea eerste apostel Brittannië
Jozef van Arimathea was de eerste apostel aan Brittannië. Hij plantte het vaandel van Christus 562 jaar vóór Augustinus voet zette op het door zeeën omringde eiland. Met twaalf andere discipelen van de Here Jezus stichtte hij de eerste openlijke Christelijke kerk. In wat nu Engeland heet. Brittannië werd de voedingsbodem, waar een niet aflatende stroom van jonge bekeerlingen werd opgeleid. Het werk dus van de apostelen en discipelen van Christus. Daarna uitgezonden naar andere landen om het evangelie te onderwijzen.
Dit boek verhaalt ook zeer boeiend over het ontstaan van de eerste Christelijke gemeente in Rome. De aanvaarding van het Evangelie door de Kelten. Hun oorlogen tegen de Romeinse keizers en de gruwelijke Christenvervolgingen. Die uiteindelijk tot staan werden gebracht door de Brit Constantijn. Hij is de erfgenaam en wettelijke vertegenwoordiger van de Christelijke dynastie in Brittanië en latere keizer van het Romeinse Rijk. Het is daarom goed dat het ware verhaal over het ontstaan en de verbreiding van het Christelijk geloof zo gedetailleerd aan ons overgeleverd wordt.
In het spoor van de discipelen als PDF
Deze uitgave (ISBN 978-90-808032-3-7, George F. Jowett) is niet meer als boek leverbaar, maar wel te lezen als PDF. Deze is gratis beschikbaar.
Pingback: Het besturend lichaam van Jehova Getuigen - Wachttorenkijker
Pingback: Was er een organisatie in de eerste eeuw?
Pingback: onderzoek staat boven kennis – HOE kan ik voor altijd leven