Het wettig gebruik der wet

Leven uit Genade of uit de wet?

Het wettig gebruik der wet

Hoe is het toch mogelijk dat er in deze hele bedeling zo vaak gewezen moet worden op leven uit alleen Genade? Waarom wil men terug naar een leven onder een wet – of een deel daarvan – die notabene ooit alleen aan Israël als volk gegeven werd en ook weer opgeheven werd?

En waarom accepteert men niet dat de wet wel goed is, maar dat het “vlees” nooit de wet kan houden? Waarom gelooft men niet de Schrift? Die stelt namelijk dat een wedergeborene ín Christus een nieuwe schepping is. En dat hij daarmee dood is in het vlees en dus ook dood voor de wet?

Waarom probeert men toch telkens weer wet en Genade aan elkaar te verbinden, terwijl Gods Woord deze gedachte volledig verwerpt? Als gelovige in Hem leven wij niet meer onder welke wet of regel dan ook. Die kerken, gemeenten, leiders of individuen zo vaak trachten op te leggen. Leef daarom vanuit de vrijheid van Christus!

Predikant Harry Bultema

De schrijver van “Het wettig gebruik der wet”, is predikant Harry Bultema (1894 – 1952). Hij hield zijn gehoor jarenlang voor dat de wet een regel der dankbaarheid voor de verlosten is. Na zijn inkeer gekomen te zijn, zei hij: “…. dat ik thans in de heilige overtuiging sta dat noch de wet van Mozes in haar geheel, noch de wet der tien geboden in het bijzonder, de regel der dankbaarheid voor de gelovigen is. Van deze overtuiging mag ik niet zwijgen. Maar wens ik met tedere liefde en vrijmoedigheid rekenschap te geven.” Hij doet dat vervolgens op een bijzondere treffende wijze, die wij graag via deze uitgave aan u doorgeven.

Dit boek is een heruitgave van het in 1922 door “De Bereer Publishing Comm.”, Muskegon, Michigan, uitgegeven boek met dezelfde titel.

Deze uitgave (ISBN 978-90-808032-7-5) is niet meer als boek leverbaar, maar wel te lezen als PDF. Deze is gratis beschikbaar.Het wettig gebruik der wet

2 gedachten over “Het wettig gebruik der wet

  1. Pingback: Het wettig gebruik der Wet | Genade.info

  2. Pingback: Christenen zijn vrij van de wet - Stichting Vlichthus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *