Geheimen uit de oudheid

Overblijfselen uit de oudheid – Jonathan Gray

Geheimen uit de oudheid

Archeoloog en onderzoeker Jonathan Gray beschrijft in zijn boek “Dead Men’s Secrets” talrijke opmerkelijke overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Waarschijnlijk zult u er met de nodige scepsis kennis van nemen, maar het zal u toch niet helemaal loslaten. De geheimen uit de oudheid zijn zo talrijk dat ze niet eenvoudigweg afgedaan kunnen worden als onzinnig, hoe vreemd ze in onze ogen ook mogen zijn.

Dat overblijfselen uit de oudheid in deze tijd niet serieus genomen worden, heeft voor een belangrijk deel te maken met de evolutionaire gedachte dat er vroeger ongeveer niks was en dat alles steeds maar beter wordt, vooral in de laatste decennia. Wat wij nu kennen zou er nooit eerder geweest zijn. Maar is dat zo? Na het lezen van dit boek is dat idee niet meer houdbaar.

De wijze koning Salomo wist het al veel eerder: Hetgeen er geweest is, hetzelve zal er zijn, en hetgeen er gedaan is, hetzelve zal er gedaan worden; zodat er niets nieuws is onder de zon. (Prediker 1 : 9)

Schrijver Jonathan Gray zegt: “Sommige van de gegevens die nu worden gepresenteerd kunnen als belachelijk overkomen op de moderne geest. Die is getraind in blind geloof in de moderne wetenschap. Maar ik ben terughoudend over wetenschappelijke dogmatiek, want wat vandaag wetenschap heet of wat twintig of dertig jaar terug voor wetenschap doorging, zijn vandaag of morgen drogredenen.

Lang vergeten prehistorische wetenschap

Hoe meer het bewijs zich opstapelt over lang vergeten prehistorische wetenschap, hoe moeilijker het wordt het idee van je af te schudden dat onze voorouders veel meer wisten dan wijzelf. Zij bezaten een superieure intelligentie en technologische vaardigheden, vaak in een mate die de moderne geest onthutst. Wat zij allemaal bereikten staart ons aan; hun geheimen gaan ons te boven. Overweeg deze als stof tot nadenken.”


ISBN: 978-90-822680-03 – Jonathan Gray – 16,0 x 24 cm. – 344 pag. – € 20,00

Dit boek bestellen?
Stuur een e-mail naar wim@vlichthus.nl


Geheimen uit de oudheid – Jonathan Gray

6 gedachten over “Geheimen uit de oudheid

 1. Pingback: Machu Picchu Andes Peru verbluffend gebouwd | Vlichthus

 2. Wim Beantwoorden

  Dat kan. Aan de rechterkant van deze website staat “STUUR EEN E-MAIL (klikken)”. Via deze route kun je het boek ontvangen.

 3. Melle Velema Beantwoorden

  Ik heb dit boek “geheimen uit de oudheid” als kerstcadeau gekregen. Ik heb hem nu al uit. Het leest makkelijk weg.
  Wat de schrijver beoogd te doen, is bij mij gelukt. Dat is de perceptie over de prehistorie bijstellen.
  Er is buitengewoon veel bewijsmateriaal aangeleverd dat vroegere beschavingen zeer ontwikkeld waren.

  Ik kwam nog wel een typfout tegen. Er staat ergens ‘eewig’ in plaats van ‘eeuwig’. Iets voor de herdruk?

  Ik beveel dit boek graag aan bij een ieder die liefde heeft voor de waarheid.

  Broederlijke groet,

 4. Pingback: Het is alreeds geweest in de eeuwen - Stichting Vlichthus

 5. Pingback: Machu Picchu Andes Peru verbluffend gebouwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *